Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه علمی کاربردی از اعلام نتایج جذب مدرس در واحدهای این دانشگاه تا پایان بهمن ماه جاری خبر داد و گفت: براساس فراخوان اعلام شده ۱۰۰۰ نفر در تهران و ۹۰۰۰ نفر در سراسر کشور به عنوان مدرس جذب مراکز علمی کاربردی خواهند شد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدحسین امید در نشست خبری که امروز در سازمان مرکزی دانشگاه علمی کاربردی برگزار شد، توجه به فناوری و پژوهش در کنار آموزش را یکی از رویکردهای اصلی دانشگاه عنوان کرد و گفت: ما در سطح کشور حدود ۹۰۰ مرکز فعال آموزشی علمی کاربردی داریم که بیش از ۵۰۰ هزار دانشجو و ۵۰ هزار مربی در این مراکز مشغول به فعالیت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر لزوم توجه به آموزش نیروهای مهارتی در کشور، گفت: دانشگاه‌ها می‌توانند نقش و سهم بسیار مهمی در تامین نیروهای مهارتی کشور ایفا کنند، چرا که بزرگ‌ترین مشکل فعلی کشور اشتغال است که این موضوع برای دولت هزینه‌های سنگینی را ایجاد کرده و دولت تلاش می‌کند بخشی از اهداف کمی در این حوزه برآورده سازد.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی خاطر نشان کرد: این دانشگاه به دلیل داشتن دانش آموختگان مهارتی و رویکرد مهارتی در اهداف آموزشی خود می تواند بخش بزرگی از نیازهای اشتغال بازار را جذب کند. وزیر کار اخیرا اشاره کردند که برای ایجاد شغل برای هر متقاضی حدود ۳۰۰ میلیون تومان هزینه لازم است، اما با توجه به رویکرد مهارتی بودن دانشگاه علمی کاربردی این میزان هزینه برای فارغ التحصیلان این دانشگاه به حدود ۱۰ درصد کاهش می‌یابد.

به گفته امید، آموزش عالی مکلف است تا پایان برنامه ششم توسعه، ۳۰ درصد از دانشجویان را به صورت دانشجویان مهارتی تربیت کند، این در حالی است که در حال حاضر کمتر از ۱۵ درصد دانشجویان کشور مهارتی هستند.

رئیس دانشگاه علمی – کاربردی خاطر نشان کرد: آموزش‌های کاربردی در کشورهای توسعه یافته بسیار جدی گرفته می‌شود بطوری که در کشور آلمان بیش از ۷۰ درصد دانشجویان مهارتی و کمتر از ۳۰ درصد آنها دانشجویان نظری هستند. در واقع ظرفیت دانشجویان مهارتی در ایران بیش از ۳۰ درصد است اما مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که دوره‌های مهارتی در کشور ما از طرف مسئولان، مردم و حتی خانواده‌ها جدی گرفته نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه بیش از ۵۵۰ ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی وجود دارد، گفت: متاسفانه برای سال جاری کمتر از ۱۵۰ هزار دانشجو در این دانشگاه جذب شدند و ۴۰۰ هزار ظرفیت خالی برای آموزش‌های مهارتی در کشور ایجاد شده است.

کاهش ۳۰ درصدی کد رشته‌ محل‌های دانشگاه علمی کاربردی در سال جاری

رئیس دانشگاه علمی کاربردی از کاهش ۳۰ درصدی تعداد کد رشته‌ محل های این دانشگاه در سال جاری خبر داد و گفت: با توجه به دو هدف مهم دانشگاه یعنی کیفیت آموزش و ماموریت‌گرایی مراکز علمی – کاربردی برای سال جاری حدود ۳۰ درصد از کد رشته محل‌های این دانشگاه کاهش پیدا کرده است.

دکتر امید با تاکید بر اینکه سال گذشته ۱۲ موسسه آموزش عالی در هفته پژوهش به عنوان موسسه برتر انتخاب شدند،‌ افزود: دانشگاه علمی کاربردی یکی از ۱۲ موسسه‌ای بود که از بین ۲۰۰ موسسه فعال توانست رتبه برتر خود در حوزه پژوهش را از آن خود کند.

وی خاطر نشان کرد: در نمایشگاه هفته پژوهش امسال تعداد ۲۱۷ دستاورد پژوهشی از سوی مراکز علمی کاربردی عرضه می‌شود که این نشان دهنده ورود دانشگاه به عرصه فناوری و پژوهش است. در واقع باید اذعان کرد که دانشگاه علمی کاربردی دیگر تکلیفی برای پژوهش‌های نظری ندارد و رویکرد مهارتی و کارآفرینی از مهم‌ترین اهداف دانشگاه به شمار می‌رود.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی تاکید کرد: خوشبختانه تمامی فعالیت‌های پژوهشی این دانشگاه در راستای تامین نیازهای جامعه صورت می‌گیرد بطوری که تاکنون از محل دستاوردهایی که در نمایشگاه پژوهش از آن خود کردیم، توانستیم ۱ مدال طلا و ۶۱ مدال نقره کسب کنیم و در این مسیر نیز برای هفته پژوهش امسال ۴ طرح پژوهشی در مجموعه طرح‌های قابل رونمایی در کشور از دانشگاه علمی کاربردی انتخاب شده است.

دکتر امید با تاکید بر اینکه مجوز راه اندازی ۹ مرکز نوآوری جدید در دانشگاه علمی کاربردی صادر شده است، گفت: سال گذشته مجوز ایجاد مراکز نوآوری و رشد را از وزارت علوم دریافت کردیم و بنای ما این است که هیچ مرکزی برای دریافت مجوز بیش از ۲ ماه معطل نشوند و در حال حاضر بیش از ۲۵ مرکز رشد نوآوری در دانشگاه علمی کاربردی فعالیت می‌کنند که امیدواریم این آمار در سال آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش یابد.

وی در خصوص سطح بندی مراکز علمی کاربردی نیز گفت: در حال حاضر سطح بندی و رتبه بندی مراکز علمی کاربردی در دانشگاه انجام می‌شود. البته نتایج سطح بندی دور اول به دلیل برخی اشکالاتی که وجود داشت اعلام نشد، اما سعی می‌کنیم تا پایان سال نتایج سطح بندی جدید به مراکز اعلام شود. البته در حال راه اندازی سامانه EI (هوش سازمانی) هستیم که این سامانه برای جمع آوری اطلاعات مراکز علمی – کاربردی کمک زیادی می‌کند.

وی همچنین در خصوص بودجه دانشگاه‌ها برای سال آینده نیز گفت: با توجه به اظهارات سخنگوی دولت، بودجه‌ریزی دانشگاه‌ها و سایر سازمان‌ها برای سال ۹۷ بر مبنای عملکردی طراحی شده است، اما دانشگاه جامع علمی کاربردی به بودجه‌های دولتی و عمومی وابستگی ندارد و عموما مراکز خودشان بودجه‌های خود را تامین می‌کنند. اگرچه قرار است برای سال ۹۶ مبلغی را در قالب وام به عنوان تسهیلات به مراکز اختصاص بدهیم تا بتوانند خودشان را تقویت کنند، ولی تاکنون این وام ارائه نشده است.

دکتر امید همچنین عدم وجود اقتصاد رقابتی در کشور را یکی از دلایل عدم شکل گیری ارتباط دانشگاه و صنعت عنوان کرد و گفت: تا زمانی که در اقتصاد کشور رقابت نباشد، صنایع احساس نیازی به پژوهش و دانشگاه نخواهند کرد. بنابراین باید اقتصاد انحصاری از بین برود تا دانشگاه‌ها و صنعت با یکدیگر ارتباط داشته باشد.

اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس در دانشگاه علمی کاربردی تا بهمن ماه

رئیس دانشگاه علمی کاربردی با تاکید بر اینکه نتایج فراخوان جذب مدرس در این دانشگاه تا بهمن ماه اعلام می‌شود، گفت: در حال حاضر استان‌ها بسیاری از نیروهای خود را جذب کرده‌اند اما با توجه به اینکه میزان متقاضی تدریس در مراکز علمی کاربردی استان تهران ۱۴ هزار نفر بود و از این تعداد ۳ هزار نفر برای جذب هزار مدرس به مصاحبه دعوت شده بودند در نتیجه فرآیند آن طول کشید، اما بطور کلی تا پایان بهمن ماه نتایج جذب این متقاضیان اعلام خواهد شد.

وی ادامه داد: بطور کلی ۱۰۷۰ مرکز علمی کاربردی در کشور وجود دارد که برای مهر ماه سال ۹۶ فقط در ۸۴۰ مرکز پذیرش دانشجو صورت گرفت و قرار است برای بهمن ماه سال جاری نیز تعدادی از این مراکز موجود غیر فعال شود.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از دو سوم مراکز علمی کاربردی غیر دولتی این دانشگاه دارای اساسنامه تنظیم و تصویب شده هستند و مراکز دولتی علمی کاربردی نیز نیازی به اساسنامه ندارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۶۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گفت: ایجاد مراکز مشاوره فعال و استفاده از ظرفیت خیرین یکی از مهم‌ترین راهکارهای کاهش مشکلات دانشجویان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، جهانگیر جوانمرد در نشست با مسئولان فرهنگی دانشگاه ها اظهار داشت: در صورتی که از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها، نخبگان و صاحبنظران به خوبی استفاده شود در پیشگیری از وقوع بسیاری از معضلات اجتماعی به نتایج خوبی دست می یابیم.

وی با انتقاد از فاصله فکری ایجاد شده در بین اساتید و دانشجویان خاطرنشان کرد: تقویت مهارت های ارتباطی از طریق برگزاری دوره های آموزشی و گفتمان بین اساتید و دانشجویان به منظور فراهم کردن فرصت های آشنایی با مشکلات دانشجویان و تلاش برای حل آن ضروری است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل با بیان اینکه مقوله پیشگیری یک امر فرازمانی و فراقوه ای است، گفت: یکی از مهمترین راهکارهای کاهش آسیب‌ها، استرس‌ها و نیز سایر مشکلات دانشجویان، ایجاد واحد‌های مشاوره فعال و مراکز نیکوکاری در دانشگاه‌هاست که می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های دستگاه‌ها و نهاد‌ها و به ویژه خیرین نسبت به حل و فصل بسیاری از این مشکلات دست پیدا کرد.

در این نشست مسئولان فرهنگی دانشگاه‌ها نیز با قدردانی از حمایت‌های دستگاه قضایی استان از برنامه‌های پیشگیرانه در دانشگاه‌ها به تبیین و تشریح برنامه‌های خود پرداختند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند
  • دریافت بیش از ۴۹۰ میلیارد تسهیلات خوداشتغالی توسط دانشجویان لرستان
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد یک رسانه
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
  • ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در کشور آموزش‌های مهارتی می‌بینند
  • آموزش‌های مهارتی راهکار رفع بیکاری است
  • گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر